Život je fantastična igra. Osjeti radost i pokreni se.

Teško je ne osjetiti kako život ne možemo kontrolirati, prisvojiti ga i obuzdati.  On se svakodnevno događa, svakome od nas. Koliko god se trudili posložiti stvari najbolje što možemo, ponekad se umorimo, pretjeramo, vratimo par koraka unatrag, opet ga ne možemo zaustaviti. Život jednostavno teče. Poput neke hrabre rijeke koja se bori za svoje korito, lomi stijene svojom upornošću i pretvara u sebi nešto blisko.

Svi smo poput te rijeke, ako nastavljamo teći. Ipak, u životu se često zaustavljamo, jer mislimo da stvari nisu onakve kakve bi trebale biti. Upravo u tome je najveća prepreka. Borimo se, padamo, ustajemo, ali stalno bismo nešto mijenjali, jer nije usklađeno s onim što očekujemo od života. Postavlja se pitanje znamo li uopće što je u životu najvažnije? Poznajemo li tu pravu, širu sliku, ono što je Univerzumu prihvatljivu u skladu s ravnotežom koja je puno veća i šira od nas pojedinaca.

Teško je da u ovoj svojoj koži i materijalnom svijetu možemo spoznati sve dubine onoga što nam život donosi. Neke znakove možemo uočiti i prepoznati ih, no ipak neka pitanja ostaju otvorena, a neke ideje nejasne. To je zato što smo živi da bismo otkrivali dio po dio životne čarolije. Nismo tu da je jedan dan potpuno shvatimo, uhvatimo i zapakiramo u jednu od predivnih teglica koje bi stajale na našoj polici.

Život se otkriva živeći, hrabro dan po dan, otkrivajući njegove ljepote i radost u slučajnom prolazniku, mirisu cvijeta, smijehu djeteta… Život je svugdje oko nas. Zaboravljamo na njegovu fantastičnu igru i znakove koji nam govore: „Čovjek si, imaš priliku osjetiti sve te emocije, čarobne boje i beskrajnu ljepotu okoliša! Ne spavaj, probudi se, živi, udahni, izdahni. Budi svoj! Zato si tu!“

Ne propustite životnu čaroliju. Osjetite radost, jer ona ne postoji bez vas. S radošću ste stvoreni za ovaj život. Poštujte taj blagoslov.

S ljubavlju, vaša Adela

Ovo je dio iz knjige Šapat Anđela ljubavi, koji pripremam za jesen.

X