Ovaj vikend sam imala priliku provesti na sajmu vjenčanja, željela sam približiti i prezentirati Školu opraštanja i Sretne veze ljudima. I tako stojim ja kraj svog štanda i gledam ljude. Neki su sretni, neki zbunjeni, nekima je već dosta svega i prije nego što je počelo. Svako u svom filmu. Dolaze, odlaze, netko uzme letak, neko pita nešto, uglavnom svatko negdje žuri i većina se vrati na početnu točku jer se cijeli sajam vrti u krug i to me potaknulo na ovaj tekst. Prije nego nastavim, osvrnula bi se na jednu vrlo tužnu statistiku koja pokazuje da svaki treći ili četvrti brak završi razvodom.

Zamislite samo koliko ste uložili u to vjenčanje i brak? Od srca do novčanika, stvorili ste nove odnose, prijateljstva, rodili djecu, izgradili jedan cijeli svijet, i zar stvarno sve to treba samo tako pustiti ili se može nešto i popraviti, ako mislite da može, čitajte dalje!

Svaki puta kada uđemo u novu vezu ili brak mi započinjemo novi krug, barem tako mislimo. Izjave poput: Nikad više istog ili istu, nikad me više nitko neće povrijediti, sad sam pametnija ili pametniji, nisam ja ničija budala i slično su dio našeg početka i  novog žara ulaska u vezu, iluzija uspjeha je toliko jaka da nam nitko ne može ukazati da je ista priča u pitanju, i da se samo  fizički oblik promijenio. Svi šute,( onih par prijateljica i mamu ne slušate previše, što one znaju), vi cvatete, čak se i udate ili oženite i tako, prođe neko vrijeme, strast se smiri, ljubav malo splasne i krene dobro poznata shema, sve se vrati na staro ili još i gore. I kroz neko vrijeme: Puf, evo i razvoda, naravno onda čujete kako svi sve znaju, ali vam tad više ne trebaju, povlačite se u svoj svijet.

Pada odluka, ostat ću sama, ne treba me nitko zafrkavati! Ja sve mogu sama ili sam! Prođe neko vrijeme, rane kao zacijele, ali niste shvatili gdje ste pogriješili i da li ste uopće pogriješili.

Još i to tvoje srce traži par, svi se kao nešto vole, ti si izopćenik jer je njima, eto lijepo,( naravno da srce dobije za uho s izjavama da je ljubav precijenjena, da je brak glupost, da nama to ne treba ).

Istina, ne treba nam isti krug ;). Treba nam nova točka gledišta. Da, nova točka gledišta. Kao prvo, trebamo vidjeti što uopće želimo. Izjave da me voli takvu kakvu jesam odmah bacite u koš za smeće, pa ni vi sebe ne volite takve kakvi jeste, ok? Svi su vas voljeli takve kakvi jeste do sad i zato ste prekinuli s njima, to je tajna. Super, a sad idemo naučiti kako da se zavolite.

Prvo i osnovno, uzmite vrijeme i napišite iskreno što bi odmah promijenili kod sebe, kad to napravite onda pogledajte što se stvarno treba mijenjati i koliko su vas baš tu ljudi željeli promijeniti. Tu se ne volite, a to je dio vas, to je najtanji dio u vama koji treba ojačati. budite iskreni i recite sebi: To sam ja i ja se volim, hvala na tome. Tako napravite za cijelu listu i to radite barem mjesec dana, svaki dan! Nakon mjesec dana, vaša lista će biti drastično manja i vi ćete upoznati sebe. A kad upoznate sebe, onda ste spremni upoznati i nekoga tko će vas voljeti takvu/takvog kakvi jeste. Ovo je osnova, više o toj temi ću nastaviti pisati ovih dana. Sretno!

S ljubavlju, Adela.

X