Sjećam se svog četrdesetog rođendana, bio je prije 2 godine, ulovila me kriza. U to vrijeme sam bila sama i bezglavo zaljubljena u potpuno pogrešnog lika, koji me nije baš nešto doživljavao. Imala sam osjećaj da su mi svi vlakovi prošli, javljali su mi se ili zauzeti tipovi ili balavurdija malo starija od moga sina. Katastrofa!
Bez obzira na sve vrline koje su mi prijateljice nabrajale da ih imam, ja sam bila baš loše. Mislila sam si da me više nitko neće htjeti, pa ono, stara sam! Hej, imam četiri banke!
Uz to radim posao “čačkanja” po tuđim glavama, a muškarci ne vole takve žene. I tako, nabrajala bi ja još barem 2-3 stranice svega o čemu sam tada razmišljala, da me nije resetirala jedna činjenica a to je da ja nisam voljela sebe u tom trenutku.
Potaknuo me neki tekst na internetu o ženi koja ima preko šezdeset godina i sretno se zaljubila, muškarac je bio nešto mlađi od nje, ali ne puno. Pročitala sam tu njenu priču o susretu i zaboravila sam ju, međutim, ono što sam zapamtila je bilo to kako je ta žena zračila. Bila puna zdravog, ženskog samopouzdanja, nije bila neka zvijezda, namučila se u životu i nije bila klasična ljepotica. Bila je zapravo “obična”, bila je kao i mi svi. I pronašla je ljubav.
Potreslo me je i počela sam razmišljati o sebi danima i shvatila sam da puno toga ne volim kod sebe, puno stvari koje radim je radi drugih i da ne uživam u tome. Duboko sam analizirala svoje veze i shvatila da sam se samo prilagođavala i bila nesretna jer nisu skužili tko sam ja. Nisu ni mogli, jer nisam ni ja znala puno o sebi.
Da skratim priču, što bi se reklo. Dosta sam razmišljala o tome što volim a što ne i tako jednoga dana, kao u nekoj priči došla je i moja ljubav i to na vrata.
Dovela ga mama koja je došla kod mene na tretmane :))). Slučajno ili ne, došao je u pravo vrijeme, prvo kao prijatelj a kasnije je postao i puno više. I tako se rodila i moja ljubav, a poruka koju sam vam željela prenijeti kroz ovu svoju priču je da naučite što želite i volite i doći će osoba koja će to voljeti. To nije teško niti ne moguće, doista se pitajte što volite, što bi željeli od partnera, kako bi se osjećali da vam to partner radi? Osjećaj je bitan. Kako bi se osjećali da vam netko ugađa?
Odgovorite na to, pa ćemo ići dalje, do realizacije prave osobe u vašem životu.
S ljubavlju, Adela.

X